احسان مهدی زاده در دیام تاک 8 درباره رشد رمزارزها در دنیای متاورس چه گفت؟
فهرست مطلب
احسان مهدی زاده در ششمین ارائه روز، درباره استفاده رمزارزها در جهان متاورس و همچنین استفاده شرکت والکس از این موضوع سخن گفت. مدیر بازاریابی شرکت والکس با اشاره به جدید بودن این مسئله در صنعت امروز، از شروع استفاده والکس از رمزارزها و متاورس گفت و آن را همردیف با بسیاری از کسبوکارهای مشابه بینالمللی دانست. احسان مهدی زاده همپا بودن این صنعت در ایران با جهان را امری ضروری برای عقب نماندن از قافله اعلام کرد.
احسان مهدی زاده در این ارائه، رشد والکس را مبتنی بر سه چیز دانست: «ایردراپ، برنامههای ارتباطی و البته، متاورس و رمزارزهای مرتبط به آن. مسئله اینجا این است که اصلا متاورس چیست. متاورس موضوع داغ این روزها در همه جهان است که به دلیل علاقه زاکربرگ به آن، توجه و گسترش بسیاری در آن رخ داده است. به نظر مارک زاکربرگ این جهان تفاوتی با جهان واقعی ندارد و حسها و اتفاقات در آن شبیه به همین جهانند.»
مهدی زاده به تعریف متیو بال از این جهان نیز اشاره کرد: «متاورس یک جهان شبیهسازی شده 3D است که شما در آن، شخصیت منحصربهفرد و قالب و درگاه پرداختی مشخص خود را دارید. این قالب پرداختی دارای یک ارزش واقعی پولی است و شما میتوانید در این جهان، فارغ از جغرافیا و تاریخ، بودن را تجربه کنید.»
تماشای ویدیو رویدادهای دیام تاک
احساس مهدی زاده اشاره کرد: «شرکتهای بسیاری هستند که در حال حاضر بر روی متاورس کار میکنند که متا و مایکروسافت برجستهترین آنها هستند؛ اما بخشی هست که والکس هم از آن استفاده کرده است. ما در این مقوله سه جهان داریم. یکی جهان آنلاین است که ما آن را میشناسیم و بهخوبی با آن خو گرفتهایم. جهان دیگر، جهان مولتیورس است. مولتیورس به معنای وجود جهانهای موازی و همزمان است که از لحاظ تاریخی میتواند در یک زمان نباشد اما به صورت فیزیکی وجود در هردوی آن ممکن است. نهایتا متاورس را داریم که ترکیبی از جهان آنلاین و جهان مولتیورس است.»
او در شرح متاورس ادامه داد: «شما در متاورس میتوانید در یک فضای آنلاین باشید و با داشتن یک آواتار که نماینده شما در این جهان است، به هر زمان و مکانی که میخواهید بروید. دریچه شما به این جهان یک عینک است. شرکت متا نیز با کمک ریبن در حال توسعه و تولید همین عینکهاست و قصد دارد تجربههای نزدیک به واقعیت برای کاربران خلق کند. نزدیکترین تجربه افراد به متاورس، سوشال مدیاها و آنلاین گیمهاست. بازیهای آنلاین هم مثل متاورس دارای جهانهایی دیگر هستند که با دوستان خود در هر جایی از جهان، میتوانید در آن قرار بگیرید. البته این تنها نزدیکی یکدهمی به متاورس دارد و تنها قسمتی از آن تجربه را دربرمیگیرد.»
احسان مهدیزاده در ادامه به قسمت اصلی ارائه خود رسید: «از دیگر مسائل این جهان (متاورس)، مسئله پرداخت و پول است. متاورس از این لحاظ مهم است که در آن پول واقعی و اتفاقات واقعی در جریان است. بحث جهانهای موازی هم در متاورس صادق است؛ شما در جهان واقعی زندگی میکنید و آواتار شما که فیزیک شما در جهان متاورس است، به نمایندگی از شما در آنجا زندگی میکند. او خود شماست و میتوانید آن را در هر لحظه خلق کنید. آواتارهای شما و دوستانتان میتوانند در متاورس با هم تعامل سازنده و معنادار داشته باشند. میتوانند حیوان خانگی، لباس و خانه بخرند و این پرداختها، با پولی تقلبی نیست بلکه پرداختی از جنس واقعی و با ارزش واقعی است.»
مهدی زاده همچنين بیان کرد: «با اينكه بزرگان زیادی تاثیرات وجود چنین جهانی را منفی تلقی میکنند، اما چنین جهانی اجتنابناپذیر است و نمیتواند از جهان ما کنار گذاشته شود». او ادامه داد که NFT هم اینجا به ماجرا اضافه میشود، کپیرایتهایی که به صورت محفوط و باارزش برای شما در این جهان حفظ ارزش میکنند.
استفادههای مطلوب متاورس
احسان مهدی زاده با اشاره دوباره به سرمایهگذاریهای کلانی که شرکتها روی این مسئله کردهاند گفت: «آن متاورس یا فراجهان نهایی، زمانی اتفاق میافتد که وجهههای مختلف جهان مجازی به هم بپیوندند و کدهای این جهانها، همدیگر را ساپورت کنند. متاورس استفادههای کاربردیتری هم دارد؛ مثلا استفادههای بهداشتی و پزشکی از متاورس جهت عملهای جراحی، معاینههای از راه دور و داشتن دستیارهای پزشکی در بستر واقعیت مجازی از آن دسته عوامل است. در گردشگری نیز چنین رویکردی هست و استفادههای دیگری از متاورس برای انواع سفرهای غیرسنتی و غیرمتمرکز انجام میشود و احتمالا در آینده پیشرفت هم کند». او اشاره کرد که قسمت ترسناک ماجرای متاورس، اعمال این امکانات برای استفاده نظامی است که اتفاقا افراد بسیاری هم درباره آن ابراز نگرانی کردهاند.
مهدی زاده در خصوص خرید و پرداخت در متاورس ادامه داد: «آواتار شما در متاورس میتواند به یک استور برود و یک لباس را پروو کرده و بخرد. بعدتر شما میتوانید همان محصول را در جهان واقعی درب منزل دریافت کنید». احسان مهدی زاده از این بخش به عنوان یکی از پراستفادهترین بخشهای جهان متاورس نام برد. او همچنین گفت که دورکاری و کار ریموت نیز دیگر استفاده از این جهان محسوب میشود؛ یعنی شما میتوانید در جهان متاورس با همکارهای خود به سر کار بروید در حالی که در اتاق خود نشستهاید و مسیر شما تا کارتان، یک عینک ویآر (VR) است.
راههای درآمدی پروژههای متاورسی
احسان مهدی زاده نهایتا به موضوع اصلی ارائه خود رسید: «پنج شش راه درآمدی برای پروژههای متاورسی وجود دارد. پروژههای با استفاده از متاورس، میتوانند جذابیتهایی ایجاد کنند که کاربر برایشان بیافریند. در نتیجه حضور کاربران گسترده، سروکله تبلیغات نیز پیدا میشود. راه دیگر، فروش اقلام و مواردی است که در متاورس خریدار دارند. راه بعدی، استورهای متعدد برندهای معروف در متاورس است (مانند زارا). از دیگر راهها، میتوان به زدن آفیس در متاورس اشاره کرد؛ مثلا شرکت شما در متاورس یک آفیس میسازد تا بتوانید آنجا کار کنید. نهایتا هم بحث سرمایهگذاری، خرید زمین و ذخیره پول را داریم. کنار همه این موارد، فروش سهام در قالب توکن است که اکنون خیلی پراستفاده و پرطرفدار است.»
او آخرین راه ایجاد درآمد از طریق متاورس یعنی توکنها را بیشتر باز کرد: «هر پروژه متاورس، توکن خود را دارند که همانند سهام عمل میکند. گران یا ارزان شدن هم در این توکنها رخ میدهد. والکس نیز از همین قابلیت و مسئله استفاده کرده است. ما برای اینکه رقابتی واقعی را با پلتفرمهای بینالمللی داشته باشیم، توکنهای متاورس را در والکس آوردهایم. ما تصمیم گرفتیم در والکس یکسری ارزهای دیجیتال متاورسی لانچ کنیم و برای فروش بگذاریم.»
احسان مهدی زاده درباره این کار میگوید: «هدف ما لانچ کردن رمزارز متاورسی بود و حالا میخواهیم در اینباره آگاهی ایجاد کنیم و ارتباطات خود را در کنار اینها بسازیم. کوینهای موجود در والکس «آلیس، اکسی اینفینیتی، مانا، انجین کوین و سندباکس» هستند که جزو محبوبترین کوینهای متاورسی به حساب میآیند». به گفته مهدی زاده قیمت تمامی این کوینها به شکل عجیبی هایپ شده است چرا که همگی با آنها زمین، اقلام و موارد بسیار دیگری را خریداری کردهاند.
احسان مهدی زاده در نهایت اذعان کرد که «متاورس آینده اینترنت و قسمت حذفنشدنی زندگی بشر خواهد شد و سرمایهگذاریها هم چیزی جز این نمیگویند». به نظر وی، دریافت چنین توجه و سرمایه گستردهای، حذف متاورس را از جهان آینده غیر قابل تصور میکند.
- گزارش بقیه ارائههای رویداد دیام تاک 8 را در رسانه دیام برد بخوانید.
- برای دانلود فایل ارائه احسان مهدی زاده اینجا کلیک کنید.
برای ارسال نظر باید وارد شویدlogged in