پرفورمنس مارکتینگ پلتفرم تبلیغات آنلاین دارت ادز
اخبار گزارش‌ها

بابک کاظمی: تنها ۲۷درصد از برندهای ایرانی به تحقیقات بازار تمایل دارند

سهیل یاسائی سهیل یاسائی
11 اسفند 1402
زمان مطالعه: 3 دقیقه
بابک کاظمی: تنها ۲۷درصد از برندهای ایرانی به تحقیقات بازار تمایل دارند
زمان مطالعه: 3 دقیقه

به گزارش دی‌ام برد رویداد «نسل نو، بینش نو» مورخ ۹ اسفندماه ۱۴۰۲ در سالن همایش‌های هتل ارم تهران توسط انجمن تحقیقات بازار ایران برگزار شد و در این رویداد بابک کاظمی، مدیر مدرسه بازاریابی آو و عضو هیئت مدیره ۱۰۰۱ برندینگ گزارش جالبی در زمینه جایگاه تحقیقات بازار میان کسب‌وکارهای ایرانی ارائه داد.

بابک کاظمی یکی از ارائه‌دهندگان این رویداد بود. عنوان ارائه کاظمی «استراتژی برند، تصمیم‌گیری آگاهانه یا حدس و گمان؟» بود. او در این ارائه به ترسیم اهمیت تحقیقات بازار، بر اساس گزارشی از که برآمده از پروژه‌های مجموعه ۱۰۰۱ برندینگ بود، پرداخت. این گزارش حاصل بررسی ۲۰۰ پروژه‌ای است که مجموعه ۱۰۰۱ برندنیگ طی سال‌های ۹۵ الی ۱۴۰۲ با درخواست برندسازی انجام داده است.

کاظمی در ابتدا عنوان کرد که در هر بازه ۱۰ الی ۱۲ ساله، نسل‌ها عوض می‌شوند و حائز اهمیت است که برندها به این نکته در استراتژی‌هایی که ترسیم می‌کنند توجه داشته باشند. او همنچنین برند را واقعیتی خارج از ذهن مخاطبانان ندانست و بیان داشت که برای شناخت آن، باید به تحقیقات بازار توجه کرد.

۶۰درصد از برندهایی که وارد فرایند برندسازی شده‌اند، برندهایی B2C بوده‌اند

مدیر مدرسه بازاریابی آو و عضو هیئت مدیره ۱۰۰۱ برندینگ با اشاره به گزارش مطرح‌شده گفت: «۶۰درصد از برندهایی که وارد فرایند برندسازی شده‌اند، برندهایی B2C بوده‌اند و برند‌های B2B سهمی ۳۴درصدی داشته‌‌اند.»

او همچنین بیان داشت:

  • برندهای B2G نیز وارد فرايند برندسازی شده‌اند و در میان پروژه‌ها، سهمی ۶درصدی داشته‌اند.
  • شرکت‌های کوچک و تازه‌ تأسیس به‌لحاظ محدودیت‌هایی که دارند کمتر وارد فرایند سیستماتیک برندسازی شده‌اند.
  • عمده برندهایی که وارد فرایند سیستماتیک برندسازی شده‌اند، شرکت‌هایی متوسط بوده‌اند.
  • قابل توجه است که شرکت‌های بزرگی که دارای جایگاه خوبی هستند نیز به سمت برندسازی سیستماتیک حرکت کرده‌اند.

کاظمی در ادامه بیان داشت که باور غلطی در میان برخی از افراد وجود دارد که برندسازی تنها مختص به برندهای فعال در حوزه محصولات مصرفی و FMCG است؛ در حالی که در گزارش مطرح شده تنها ۲۲ درصد از مجموعه‌هایی که وارد فرایند سیستماتیک برندسازی شده‌اند از برندهای FMCG بوده‌اند.

تنها ۲۷درصد از برندها به تحقیقات بازار تمایل داشته‌اند

بابک کاظمی در ادامه ارائه گزارش گفت: «۶۶ درصد از مجموعه‌ها باور داشتند که تدوین استراتژی برای جایگاه‌سازی برند نیاز است. اما تنها ۲۷ درصد از آنها پذیرفته‌اند تحقیقات بازار توسط یک مجوعه فعال در حوزه تحقیقات بازار برای آنها صورت بگیرد.»

او همچنین مهمترین دلایلی عدم ورود برندها به انجام تحقیقات بازار را به شرح زیر عنوان کرد:

  • ذهنیت نادرست در خصوص هزینه‌ها (هزینه زیادتر نسبت به برآوردها)
  • ضعف یا فقدان اطمینان به صحت نتایج
  • اجرای داخلی توسط برندها
  • چالش در همکاری با آژانس تحقیقات بازار

مدیر مدرسه بازاریابی آو و عضو هیئت مدیره ۱۰۰۱ برندینگ در آخر گفت: «همانگونه که در گزارش ملاحظه شد، علی‌رغم اینکه تعداد برندهایی که به سوی همکاری با یک آژانس برای فعالیت های برندسازی می‌آیند، هنوز نسبت به کل فعالین کسب وکار در ایران در اقلیت هستند و در عین حال، نگاه پیشروتر و تخصص‌محورتری دارند، اما همچنان اکثرا به تحقیقات بازار به عنوان یک اولویت غیرقابل‌ چشم‌پوشی نگاه نمی کنند.»

پاکت
به اشتراک بگذارید:
سهیل یاسائی
سهیل یاسائی
در سودای فهم و خلق
نظرات

برای ارسال نظر باید وارد شویدlogged in

پلاتین