افراد واجد شرایط انجام امور حقوقی شرکتها چه کسانی هستند؟
فهرست مطلب
امور حقوقی، از پیچیدگی و گستردگی زیادی برخوردار است و افراد بدون دانش حقوقی معمولا نمیتوانند از پس این مسائل برآیند. یکی از بزرگترین چالشهایی که ممکن است کسب و کارها با آن مواجه شوند عدم تسلط بر امور حقوقی شرکتها و مفاهیم مربوط به آن است. شرکتها معمولا متشکل از افرادی هستند که در همان حوزه فعالیت شرکت تخصص دارند و هیچ کدام از آنها از دانش حقوقی برخوردار نیستند. این موضوع میتواند زیانهای جدی برای شرکت به بار آورد؛ به همین علت لازم است افرادی که به امور حقوقی شرکتها مسلط هستند به آنها مشاوره داده تا جلو این زیانها گرفته شود. در ادامه به نقش کارشناس حقوقی شرکتها میپردازیم.
کارشناس امور حقوقی کیست و چه ویژگیهای دارد؟
کارشناس حقوقی فردی است که اطلاعات کامل و بهروزی درباره امور حقوقی و کیفری دارد و افراد میتوانند مسائل و مشکلات خود شامل قراردادها، مسائل حقوقی و… را با او در میان بگذارند. این شخص دانش آموخته حقوق است و به همه قوانین حقوقی کشور آگاهی دارد و میتواند به خوبی افراد را راهنمایی کند.
کارشناس امور حقوقی باید دارای ویژگیهایی باشد که بتوان مشاوره حقوقی کسب و کار را به او سپرد. بخشی از این ویژگیها شامل موارد زیر است:
- آشنایی و تسلط بر قوانین حقوقی
کارشناس حقوقی باید دانش کافی داشته باشد و نسبت به همه مسائل حقوقی مانند حقوق و قانون تجارت، مقررات ثبت شرکتها، مقررات ثبت برند و… آگاه باشد.
- امین و قابل اعتماد بودن
یکی از ویژگیهای ضروری یک کارشناس حقوقی امین و قابل اعتماد بودن او است. کارشناس در جریان همه اسرار شرکت قرار میگیرد و نباید از این اعتماد سو استفاده کرده و اطلاعات شرکت را در اختیار رقبا یا سایر افراد قرار دهد.
- تجربه کافی
یک کارشناس حقوقی علاوهبر دانش حقوقی کافی، باید تجربه بالایی نیز داشته باشد تا بتواند به شرکت در حل پروندههای گوناگون کمک کند.
- صداقت
کارشناس حقوقی باید صداقت داشته باشد و امور مربوط به پروندههای شرکت را بدون هیچ کم و کاستی برای هیئت مدیره یا مسئول مربوطه بیان کند.
- بیان مسائل به زبان عامه
اصطلاحات حقوقی از پیچیدگیهای فراوانی برخوردار است و لازم است کارشناس این مسائل را با زبان سادهتر بیان کند و اصطلاحات سخت حقوقی را به کار نبرد.
- داشتن قدرت کلام و تصمیمگیری
مشاور و کارشناس حقوقی باید از قدرت سخنوری بهره ببرد تا بتواند به شرکتها در قراردادها و سایر امور حقوقی کمک کند. همچنین لازم است او دارای قدرت تصمیم گیری باشد و بتواند بهترین تصمیمات را برای شرکت اتخاذ کند.
- عدم منفعت طلبی
هدف کارشناس حقوقی نباید منحصر در منفعت شخصی و کسب درآمد باشد؛ بلکه او باید تمام تلاش خود را به کار ببرد تا شرکت را در مناقصهها و قراردادها راهنمایی کند تا به نتایج دلخواه برسند.
تفاوت مشاور حقوقی و کارمند استخدامی شرکت
ممکن است مشاور حقوقی با کارمند شرکت اشتباه گرفته شود؛ اما این دو با یکدیگر تفاوتهایی دارند. مشاور حقوقی به استخدام رسمی شرکت در نمیآید و قراردادی که با او امضا میشود، قرارداد مشاوره خواهد بود. همچنین دستمزد مشاور با کارمند فرق کرده و مشاور به طور ساعتی دستمزد خود را تعیین میکند و لازم است در ساعتهایی که در قرارداد ذکر شده در شرکت حضور یافته و به انجام امور مربوطه بپردازد.
امور حقوقی شرکتها شامل چه مواردی است؟
امور حقوقی شرکتها موارد زیادی را شامل میشود که پیگیری آنها بر عهده کارشناس حقوقی این مجموعهها است. از شاخصترین امور حقوقی، میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
- امور مربوط به ثبت شرکت
- رسیدگی به شکایت و دعاوی حقوقی شرکتها
- پیشگیری از پرداخت جریمههای مالیاتی
- کاهش ریسکهای امور بانکی و سرمایه گذاری
- توجه به منافع و حقوق شرکت هنگام تنظیم قراردادها
- جلوگیری از خسارتهای وارده به شرکت
- ارائه خدمات مشاورهای جهت عقد قراردادهای داخلی و خارجی
- حفاظت از اسناد دیجیتالی
- حفظ مالکیت فکری شرکت و جلوگیری از خطراتی مانند کپی برداری از ایده
آیا حضور یک وکیل حقوقی در شرکت الزامی است؟
ممکن است بسیاری از شرکتها گمان کنند بهکارگیری مشاور یا کارشناس حقوقی باعث تحمیل هزینهها زیاد و اضافی به شرکت میشود؛ اما حفظ داراییها و ارزش شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به اینکه مسائل حقوقی تخصصی است، مدیران شرکت نمیتوانند به خوبی آن را مدیریت کنند و ممکن است دچار مشکلاتی شوند. مشاوره حقوقی شرکتها به مدیران کمک میکند تا در پروندههای حقوقی دچار ضرر و زیان نشوند.
مزایای داشتن مشاور حقوقی
همه شرکتها لازم است برای پیگیری امور خود با افراد متخصص در این زمینه مشورت نمایند. مشاور به شرکتها کمک میکند تا در قراردادهای خود دچار زیان نشوند و یا درگیر پروندههای حقوقی نگردند. از مزایای داشتن مشاور حقوقی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
جلوگیری از طولانی شدن دادرسی
مشاوران حقوقی به شرکتها کمک میکنند تا روند پیگیری پروندههای شرکت طولانی نشود و بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه مدنظر برسند.
صرفه جویی در وقت و هزینه
بسیاری از پروندههایی که شرکتها درگیر آن میشوند در صورت وجود کارشناس حقوقی حتی نیاز به مطرح شدن پیدا نمیکند و ممکن است این شرکتها هزینه و وقت زیادی صرف کنند و در نهایت به نتیجهای نرسند یا پرونده به ضررخود شرکت تمام شود؛ اما مشاور حقوقی از زیانهای احتمالی جلوگیری کرده و شرکتها را در پروندههای مربوطه به موفقیت میرساند.
تنظیم قراردادها
مشاور حقوقی، خسارات، اختیارات فسخ، ضمانتها و شروط قراردادها را پیشبینی کرده و امور مربوط به چک و سفته را نیز مدیریت میکند تا شرکت در قرارداد مربوطه دچار ضرر و زیان نشود.
انجام امور دعاوی
شرکتها در طول فعالیت خود با دعاوی زیادی برخورد میکند و ممکن است شاکی یا متهم باشند. مشاور حقوقی میتواند این امور را برعهده بگیرد تا نیازی به استفاده از وکیل دادگستری و ایجاد هزینه اضافی نباشد. این مشاوران میتوانند لوایح دفاعی مورد نیاز را تدوین نمایند و اگر دارای پرونده وکالت باشند نیز میتوانند به عنوان وکیل شرکت در دادگاه حاضر شوند.
مشاوره حقوقی به انواع شرکتها توسط مشاورین باتجربه کارمنتو
همه شرکتها قراردادهای زیادی در حوزه فعالیت خود منعقد میکنند و درگیر مفاهیم حقوقی فراوانی میشوند. اکثر این مفاهیم پیچیده است و هرکسی نمیتواند آن را درک کند. در صورت نبود یک کارشناس یا مشاور حقوقی ممکن است در بندی از قراردادها خطایی رخ دهد که جبرانپذیر نباشد. بهتر است شرکتها امور حقوقی خود را به متخصصان این حوزه بسپارند تا از زیانهای احتمالی جلوگیری شود. کارمنتو با داشتن مشاوران حقوقی خبره و مجرب میتواند به شرکتها در این امور حقوقی کمک کند تا بتوانند در قراردادها و امور حقوقی خود موفق عمل کنند.
برای ارسال نظر باید وارد شویدlogged in