گزارش دیام تاک ۸ | پنل روز اول با موضوع آینده تبلیغات دیجیتال در ایران و جهان
پنل روز اول رویداد دیام تاک 8 با حضور مدیران عامل شرکتهای یکتانت، تپسل، صباویژن و دیما برگزار شد. گرداننده این پنل، آرش برهمند سردبیر ماهنامه پیوست بود. محمد ولیپور، احمدعلی فرهودی، محمد جلالیان و سینا مومنی در ادامه به صحبت درباره فضای تبلیغاتی حاکم در ایران، رقابت موجود بین این بازیگران، آینده تبلیغات دیجیتال و سازوکار رشد در این نوع سازمانها پرداختند.
محمد ولی پور معاون تجاری صباایده در خصوص رقابت موجود میان این بازیگران (یکتانت، تپسل، دیما و صباایده) گفت: «ما رقابت از نوع تخریبی نداریم. ما با هم تعامل سازنده داریم و فهم مشترکی میان این ما وجود دارد». در خصوص سگمنتیشن موجود در این فضا، سینا مومنی اضافه کرد: «اینکه کِی به کدامیک از ما مراجعه کنید بسته به این است که چه خدماتی نیاز داشته باشید. مثلا در ویدیو مارکتینگ بیچون و چرا فیلیمو و نماوا حرف اول را میزنند و در بخشهای دیگر تبلیغات ما پیشروتر هستیم.»
جلالیان در خصوص این سوال که اگر این بازیگران بزرگ، سهم اصلی را داشته باشند پس چه بر سر دیگر بازیگران خواهد آمد پاسخ داد: «بسته به اینکه ما با چه نگاهی به بازار بپردازیم، مسئله متفاوت میشود. در بستر وب، فکر نمیکنم یکتانت سهم 90 درصدی بازار تبلیغات را داشته باشد. این درصد درست نیست چرا که من فکر میکنم میزان مراجعه سازمانها به ما دارای نوسان است. با اینکه مدیااد از یکتانت کوچکتر است اما بین ما و یکتانت، یک سهم 40 به 60 درصد را درستتر میدانم.»
فرهودی نیز در همین باره گفت: «مارکت دامیننتی در حوزه تبلیغات وجود ندارد. یک سگمنت ویدیو مارکتینگ است که صباویژن در آن سهم بالاتری دارد، یک سگمنت بحث تبلیغات وب است که یکتانت رهبر آن است، یک سگمنت افیلیت است که فکر میکنم دیما در آن بزرگتر است. در بخش پرفورمنس مارکتینگ و دیسپلی اد در اپلیکیشن هم با تپسل دارای رقابت بسیار باقدمتی هستیم.»
تماشای ویدیو رویدادهای دیام تاک
محمد ولی پور درباره تقسیم کار در بازار و سهم بازار گفت: «رقیب اصلی ما بازیگران دیگر نیستند، ما به صورت کلی و مشترکا دو رقیب داریم. یکی تبلیغات تلویزیونی و یکی تبلیغات محیطی. سودهای این دو حوزه آنقدری زیاد بود که کسی به بخش مارکتینگی اهمیتی نمیداد. ما در آن زمان مجبور شدیم خودمان سازوکار را طوری تغییر دهیم که این حوزه گسترش پیدا کند. برای ما بهتر این است که کیک بزرگ شود که سهم هر کس بیشتر شود، وگرنه رقابت بین حوزههاست نه بین بازیگرها.»
محمد ولی پور در ادامه هم توضیح داد که مگاقراردادهای کلان در تبلیغات تلویزیونی باعث شده است که کار برای برندهایی که غولهای صنعت خود نیستند سخت شود. او ادامه داد: «از طرفی حتی تبلیغات محیطی هم با یک رشد قیمت بسیار زیاد مواجه شد که باز هم این نوع تبلیغات را برای انواع مختلفی از برندها و کسبوکارها دور از دسترس قرار داد. به همین خاطرات تبلیغات دیجیتال در حالی که در اثر این اتفاقات گرانتر شدند، اما کماکان در دسترسترین و بهصرفهترین راه برای برندها محسوب میشوند. همین باعث شد که ما بتوانیم جهت دیگری به بازار تبلیغات بدهیم و مسیر را عوض کنیم.»
جلالیان هم رقابت با گوگل را مسئله اصلی و محرکه نوآوریها قرار داد و گفت: «ما زورمان به گوگل نمیرسد و مدام و البته بهحق، با آن مقایسه میشویم. ما ناچاریم که تنوعگرایی بالایی در بخش تبلیغات دیجیتال داشته باشیم چرا که برای نصفهونیمه رسیدن به پای این بازیگر قدر خارجی، باید کمی گزینههای بیشتری پیش چشم مخاطب قرار داد و این رقابت را به گوگل نباخت. ما هم داریم از ترندهای بینالمللی ایده میگیریم و البته همین باعث شده است که پرفورمنس با کانورژن بهتری روی کار بیاید.»
برهمند در خصوص تمام شدن ظرفیتهای بازار حتی برای برخی از بازیگرها بزرگ پرسید و اینکه آیا باید قبول کرد که بازی در سطح بزرگ دیگر برای بقیه بسته شده است یا نه. فرهودی در همین خصوص پاسخ داد: «چنین اتفاقی در مورد کسبوکارهای B2C رخ میدهد و آنچنان در سطح کسبوکارهای B2B چنین چیزی وجود ندارد. در خیلی از سگمنتها مانند ویدیو مارکتینگ میتوان گفت که هنوز راه برای دیگران باز است و جای ورود دارد. در بخش ادتک هم جای ورود دارد مخصوصا جایی که دادههای فرستپارتی دست اول از کاربران قابل دسترسی است. مثلا نماوا و دیجیکالا به همچین دیتایی دسترسی گسترده دارند.»
محمد ولی پور درباره آن قسمت از بازار که آینده روشنتری برای نسل جوان دارد گفت: «یکی از تمرکزهای اصلی جهان ویدیو است. به نظر من هنوز جای زیادی برای رشد در این حوزه وجود دارد. دیجیتال مارکترها باید بدانند که تعداد کاربرانی که میتوانند در این پروسه تحت تاثیر قرار دهند بسیار بالاتر از گذشته است. محتوای ویدیو هم بسیار مهم است چرا که واقعا ایده کم داریم و دستمان به سمت افرادی که جوابی برای این بخش دارند دراز است.»
سینا مومنی همجنین در خصوص آینده تبلیغات دیجیتال گفت: «ما در مارتک بیشتر روی بخش فنی تمرکز داریم و ما در ایران با مشکل مهاجرت نیروی فنی مواجهیم. اما در بخش کانورژن، مهمتر همان بخش محتوا و وجود خلاقیت در آن است. آن بخشی که در تبلیغات دیجیتال اسکیلپذیر نیست همین بخش ایدهدهی، ساخت محتوا و سناریوست و به نظرم این حوزه آینده بسیار روشنی خواهد داشت». او همچنین در خصوص فراد تبلیغاتی گفت: «هرچقدر بازار به این سمت برود که دیتاها و پرفورمنس بیشتری در آن سنجیده شود، بیشتر جلوی فراد تبلیغاتی گرفته خواهد شد. یک بخش از فرادها در بخش تبلیغاتی اتفاق میافتد که در بخش عمومی اتفاق میافتد. هرچقدر تکنولوژی در کنار این داستان قرار بگیرد، فراد قابل اجتنابتر است.»
محمد جلالیان در خصوص هوشمندسازی حوزه دیجیتال و مخصوصا ادتک گفت: «ما برای هوشمند شدن نیاز به دیتا داریم. بحث هم بحث دادههای دست اول است؛ آن دادههایی که نمایانگر رفتار کاربر است. ما نیاز داریم که رفتار کاربر در پلتفرمهای دیگر را داشته باشیم تا تبلیغات بیشتر و مفیدتری را به افراد نشان دهیم. حالا ایران هم دارد به این سمت میرود که پلتفرمهای مارکتینگ آتومیشن با پلتفرمهای مارکتینگ ادغام شوند و نهایتا تصمیم بهتری درباره این گرفته خواهد شد که اد بهتری به کاربر نمایش دهیم». البته فرهودی با این موضوع همسو نبود و بیان کرد که بعید است در ایران چنین اتفاقی به شکل سالم و کاملی رخ بدهد و اعتماد خوبی میان مجموعهها برای این موضوع وجود ندارد.
این اولین پنل رویداد دیام تاک 8 بود و در اولین روز آن برگزار شد.
- گزارش بقیه ارائههای رویداد دیام تاک 8 را در رسانه دیام برد بخوانید.
- برای دانلود فایلهای رویداد میتوانید به تلگرام دیام برد سر بزنید.
برای ارسال نظر باید وارد شویدlogged in