پرفورمنس مارکتینگ پلتفرم تبلیغات آنلاین دارت ادز
مصاحبه‌ها

این ۹ مدیر بازاریابی چه اولویت‌هایی در سال ۱۴۰۲ دارند؟

الهه صالحی الهه صالحی
30 خرداد 1402
زمان مطالعه: 15 دقیقه
این ۹ مدیر بازاریابی چه اولویت‌هایی در سال ۱۴۰۲ دارند؟
زمان مطالعه: 11 دقیقه

بدون هیچ شکی نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در ایران، نیمه متلاطمی برای ایران بود. التهاب جامعه و فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی و اختلال در اینترنت همه دست به دست هم داد تا اوضاع برای کسب‌وکارهایی که با فناوری گره‌ خورده‌ بودند هم آشفته شود.

از یک سو، ابزار اصلی دیجیتال مارکتینگ یعنی شبکه‌های اجتماعی، بازوی مهم شرکت‌های استارتاپی و فناوری از دست رفتند و از سوی دیگر  شرایط جامعه باعث شد تا حتی در صورت دسترسی محدود به این فضا شرایط برای بازاریابی فراهم نباشد. نتیجه آن شد که پروفایل‌های لینکدین  بسیاری از فعالان حوزه مارکتینگ، سوشال مدیا و محتوا بود، دانه دانه سبز شوند و شرایط نگران کننده‌ای را برای فعالان این حوزه رقم بزنند؛ تا جایی‌که براساس پژوهش‌های پلتفرم‌های کاریابی در مهر و آبان ۱۴۰۱ آگهی‌های ثبت شده برای مشاغل این حوزه ۷۲ درصد نسبت به مرداد و شهریور کاهش یافته بود.

حال سال نو شده در تلاشیم تا جای امنی بیابیم. در تلاشیم تا مانند گیاهی سخت‌‌جان، از دل سنگ‌ها راهی برای رشد و بقا پیدا کنیم و بپرسیم باید چه کرد؟

مدیران مارکتینگ شرکت‌های والکس، علی‌بابا، دکتر دکتر، تکنولایف، هلدینگ زر، آیتول، اسنوا، هوآوی و بیمه دات‌کام در ادامه به این سوال پاسخ داده‌اند که با نگاهی به شرایط شش ماه گذشته در سال پیش‌رو چه اولویت‌هایی برای تیم مارکتینگ مجموعه‌ خود دارند و چه تغییراتی را در کار خود ایجاد خواهند کرد؟ آنها همچنین توصیه‌هایی برای کم‌ ریسک‌تر کردن مسیر شغلی فعالان حوزه مارکتینگ ارائه کرده‌اند.

مدیر ارتباطات اسنوا: خلاقیت همه چیز نیست

علیرضا حاتمی، مدیر ارتباطات اسنوا

علیرضا حاتمی، مدیر ارتباطات اسنوا نیز در این رابطه می‌گوید که افزایش علاقه به کنجکاوی در اسنوا، شناخت از فرآیندهای فرامحصولی مثل معرفی دانش سازمانی، افراد و چشم‌اندازهای آن در اولویت‌های ما در ۱۴۰۲ است. او در این‌باره توضیح می‌دهد: «برای این موضوع تمرکز ما پرهیز از کلیات و شکل دادن جزییات مورد علاقه مخاطبانمان است.»

حاتمی بر این باور است که برای ادامه مسیر قطعا نیاز به بازسازی سازه‌هایی است که اغلب از «اعتماد» پشتیبانی می‌کنند؛ سازه‌هایی مثل رسانه‌ها، رهبران فکری و حتی ادبیات‌های گذشته، باید برای مدیوم قرار گرفتن، دارای استراژی‌های جدیدی باشند.

مدیر ارتباطات اسنوا در پایان با تاکید براینکه خلاقیت همه چیز نیست به مارکترها توصیه می‌کند که روی روابط اجتماعی خود تمرکز بیشتری کرده و کلیشه‌ها را دست کم نگیرند.

مدیر مارکتینگ هوآوی: سئو و ecommerce راهکار مهم نجات

شهاب نادری، مدیر مارکتینگ هوآوی

شهاب نادری، مدیر مارکتینگ هوآی نیز در این رابطه باور دارد که در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ خلایی در کسب‌وکارها خودش را نشان داده است. او در این رابطه به دی‌ام برد می‌گوید: «بحرانی که مدیران مارکتینگ از جمله خود من در این دوران تجربه کردیم، اتکای بیش از اندازه به یک رسانه یعنی اینستاگرام به عنوان استراتژی کلان توسعه کسب‌وکار و تبلیغات بود .»

او ادامه می‌دهد: «پیش از نیمه دوم ۱۴۰۱ ما شاهد ظهور یک سری از آژانس‌های مدیا بودیم که در واقع واسطه‌گری می‌کردند و تمام دپارتمان‌های مارکتینگ در برندهای بزرگ تبدیل به کسانی شدند که با این آژانس‌ها معامله می‌کردند و در نهایت زمانی که این بحران ایجاد شد تمام این تیم‌ها عملکرد خود را از دست دادند و ما شاهد تعدیل زیاد در برندهایی بودیم که فکر می‌کردیم حداقل آنها در این شرایط در امان‌ هستند.»

مدیر مارکتینگ هوآوی اضافه می‌کند: «نکته حائز اهمیت در اینجا این بود که برخلاف دوره‌های پیشین که بسته شدن یک شبکه اجتماعی کاربران به رسانه دیگری کوچ می‌کردند، این اتفاق درمورد اینستاگرام نیفتاد و رسانه‌های دیگر نیز نتوانستند به جایگاهی که باید، برسند. این در شرایطی است که پیش از این تمام مارکتینگ و توسعه کسب‌وکار در استراتژی‌های مارکتینگ خلاصه شده بود و تمام استراتژی مارکتینگ هم به یک رسانه به اسم اینستاگرام تقلیل پیدا کرد. نتیجه این شد که امکان کوچ به رسانه‌ دیگری حالا برای مخاطب و کسب‌وکار امکان پذیر به نظر نمی‌رسد.»

او بر این باور است که در حال حاضر چند راه بیشتر برای حوزه مارکتینگ وجود ندارد. نادر این باره توضیح می‌دهد: «استفاده از سئو در محتواهای ارگانیک و دیده شدن در توجه به پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی راهکارهایی هستند که در بازه زمانی کوتاه می‌توان از آنها استفاده کرد و نتیجه گرفت که از برندها کاری بربیاید.»

مدیر ارشد بازاریابی دیجیتال والکس: به ابزار محدود نباشید

انوش شفیعی، مدیر ارشد بازاریابی دیجیتال والکس

انوش شفیعی، مدیر ارشد بازاریابی دیجیتال والکس در این رابطه با بیان اینکه برنامه ما برای سال جدید افزایش تولید محتوا به طور ویژه محتوای با کیفیت ویدیویی است، می گوید که سعی تیم مارکتینگ والکس بر این است که برای انتشار این محتوای ویدیویی روی کانال‌های اینستاگرام و یوتوب تمرکز کند.

شفیعی ادامه می‌دهد: «در حال حاضر ما یک مجله محتوایی متنی داریم که تا به حال توانسته است مخاطب خوبی در حوزه خود جذب کند. برنامه ما این است که در سال پیش رو با کمک نویسنده های مجرب تولید محتوای باکیفیت و مجله را توسعه بدهیم.»

او با اشاره به اینکه محدودیت فضا برای دیجیتال مارکتینگ را پس از فیلتر شدن شبکه های اجتماعی قبول ندارد، می‌گوید: «من فکر می‌کنم شبکه‌های اجتماعی همچنان به قوت خود باقی هستند و شاید تنها در جنس محتوا و لحن صحبت با مخاطب ها تغییراتی کرده باشند و قاعدتا این تغییرات عملکرد برندها در این پلتفرم‌ها را دستخوش تغییراتی خواهد کرد.»

مدیر مارکتینگ والکس در ادامه اشاره می‌کند: «وقتی کانالی از بین می‌رود یا تغییراتی در آن ایجاد می‌شود، به طور حتم کانال‌ها یا روش‌های جدیدی جایگزین خواهند شد، از سوی دیگر پیشنهاد من به فعالان حوزه مارکتینگ این است که بیشتر استراتژی مارکتینگ و استفاده از ابزارهای مختلف با رویکردی خلاقانه را بیاموزند و به ابزار محدود نباشند.»

مدیر مارکتینگ علی‌بابا: به اصول برگردید

آرش خسرویان، مدیر مارکتینگ علی بابا

آرش خسرویان، مدیر مارکتینگ علی‌بابا می‌گوید که تمرکز این مجموعه در سال پیش‌رو بیشتر روی هوشمندسازی بیشتر فرآیندها و ابزارهای بازاریابی با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و دیتا خواهد بود. او ادامه می‌دهد: «ما در تلاشیم با تمرکز روی پایگاه کاربران‌مان و استفاده از ابزارهای اتومیشن، اینسایت ماینینگ، ماشین‌لرنینگ و هوش مصنوعی بتوانیم نرخ بازگشت بیشتری در مشتریان ایجاد کنیم و همچنین تخمین‌ بهتری از نیاز کاربران بزنیم و مطابق با نیاز آنان بازاریابی کنیم.»

خسرویان در رابطه با چالش‌های فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی می‌گوید:‌ «بخشی از چالش‌های این مسئله را می‌توان کاهش دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی و کاهش اینگیجمنت‌ در این فضا دانست؛ اما موضوع مهمتر این است که شرایط این رسانه مدادم در حال تغییر است و این شرایط دائما متغیر نیازمند این است که کسب‌وکارها بتوانند در استراتژی ارتباطی چابکی بیشتری از خود نشان داده و درک بهتری از جامعه داشته باشند تا اقدامات ارتباطی خود را به سرعت به تناسب شرایط تغییر دهند. حتی در مواقعی واقعا ممکن است نیاز باشد برند در این فضا سکوت کند تا حرف‌های مهم‌تری شنیده شود.»

او می‌گوید: «من در دوران فعالیتم ترندهای مشابهی را تجربه کرده‌ام؛ به طور مثال در بازه‌ای تلگرام فیلتر شد یا با بازگشت تحریم‌ها بسیاری از ابزارهایی که با آنها کار می‌کردیم از دسترس ما خارج شدند. چیزی که من می‌بینم این است که ابزارهای بازاریابی و شرایط بازار تغییر می‌کنند اما ماهیت و اصول بازاریابی همیشه وجود دارند. من نمی‌توانم دقیقا پیش‌بینی کنم که چه ابزارهایی وجود خواهند داشت و شرایط محیطی به چه شکل تغییر میکند اما به نظر من در هر صورت اصول کلاسیک بازاریابی همیشه بستر فکری مناسب را برای تصمیم‌گیری در شرایط جدید در اختیار بازاریابان قرار میدهند. توصیه من به فعالان حوزه مارکتینگ این است که به مطالعه و یادگیری اصول و استراتژی‌های بازاریابی بپردازند.»

مدیر مارکتینگ دکتر دکتر: حرکت از اینستاگرام به سمت اپلیکیشن

امیر جباری، مدیر مارکتینگ دکتر دکتر

امیر جباری، مدیر مارکتینگ دکتر دکتر نیز در این‌رابطه می‌گوید که در سالی که گذشت اپلیکیشن دکتر دکتر ارائه شد و تلاش این مجموعه بر این خواهد بود که طریق فعالیت‌های پرفرمنسی نصب اپلیکیشن را بالا ببریم.

او می‌گوید: «پیش از این ما از شبکه‌های اجتماعی برای برند اورنس، ریتنشن و نگه داشتن نقطه تماس و تعامل با کاربران استفاده می‌کردیم؛ همچنان هم شبکه‌های اجتماعی برای ما این کارکرد را دارند اما نقش آن کمرنگ‌تر شده است و در تلاش هستیم که اپلیکیشن دکتر دکتر برای این اهداف جایگزین شود؛ به طور مثال اگر قبلا در پیامک‌هایمان کاربران را به بازدید از صفحه اینستاگرام تشویق می‌کردیم حالا آنها را به نصب اپلیکیشن تشویق و تلاش می‌کنیم با محتواهایی که در این بستر به آنها ارائه می‌شود  آنها را با برند درگیر کنیم. از سوی دیگر برای آگاهی از برند تا حدی در حال حرکت به سمت فعالیت‌های BTL و آفلاین هستیم.»

جباری در ادامه با اشاره به صعودی بودن نرخ بیکاری، می‌گوید: «مهم‌ترین توصیه من به مارکترها به روز کردن مهارت‌ها است؛ کاری که باید تبدیل به یک فعالیت روزانه شود. من همیشه توصیه می‌کنم که لینکدین لرنینگ باید یک فعالیت روزانه باشد، باید به طور مرتب پادکست‌های این حوزه را شنید و حداقل ماهی یک کتاب در این رابطه خواند.»

مدیر مارکتینگ دکتر دکتر ادامه می‌دهد:‌ «از سوی دیگر وقتی در حال حاضر شرایط بحرانی است، باید مهارت‌های بیشتری که چندان هم به مارکتینگ مرتبط نیستند، آموخت. دنیا در حال حاضر به سمت مهارت محور شدن حرکت می‌کند و این توسعه مهارت‌ها می‌تواند کمک به سزایی به فعالان این حوزه کند.»

معاون مارکتینگ تکنولایف: هیچ دوره و کلاسی جای تجربه را نمی‌گیرد

 

بهداد مبینی، معاونت مارکتینگ تکنولایف

بهداد مبینی، معاونت مارکتینگ تکنولایف در گفت‌وگو با دی‌ام برد می‌گوید که چشم‌انداز تکنولایف تبدیل شدن به بزرگترین فروشگاه آنلاین کالای دیجیتال در ایران است و همچون سال قبل تمام تمرکز تیم تکنولایف به‌ویژه مارکتینگ، افزایش سهم بازار و معرفی بیشتر تکنولایف به مخاطبان بیشتری است و برای رسیدن به این هدف از همه ابزارهای مناسب و هوشمند استفاده خواهد کرد.

مبینی در رابطه با چالش‌هایی که تکنولایف در نیمه دوم ۱۴۰۱ تجربه کرد، می‌گوید: «تکنولایف نیز مانند سایر کسب‌وکارها با چالش‌های مختلفی روبرو شد؛ از اتفاقات اجتماعی تا چالش‌هایی که نوسانات نرخ ارز در بازار کالاهای دیجیتال ایجاد کرد. افت کیفیت اینترنت و محدودیت در دسترسی به اینترنت نیز چالش بزرگ دیگری است که همچنان با آن درگیر هستیم. عدم دسترسی به ابزارهای دیجیتال مارکتینگ و آنالیزورها که متاسفانه جایگزین داخلی هم ندارند، مشکل اصلی همه کسب‌وکارهای مبتنی بر اینترنت است و تکنولایف هم از این قاعده مستثنی نیست.»

با این حال معاون مارکتینگ ادامه می‌دهد:‌ «اما علی‌رغم همه این مشکلات تیم مارکتینگ تکنولایف تمام سعی خود را کرده تا با خلاقیت مسیر رشد خود را ادامه دهد. اطلاع دارم که بسیاری از شرکت‌ها به واسطه تحولات بازار ناچار به تعدیل نیرو شدند، اما تکنولایف علاوه بر حفظ نیروی انسانی، تیم خود را توسعه نیز داده است. ما همچنان در مسیر رشد خود قرار داریم؛ هرچند این چالش‌ها تا حدی از سرعت ما کم کرده است اما قصد داریم در سال جدید با توان بیشتر برای رسیدن به اهداف‌مان قدم برداریم.»

او بر این باور است که هچ دوره و کلاسی جای تجربه را نمی‌گیرد و در کنار دانش لازم است هر مارکتری تجربه حضور در بازار کار و مواجه با استراتژی‌های کلان کسب‌وکارها را داشته باشد و بتواند برای کسب‌وکارها مسیرهای تازه و موثر خلق کند. بنابراین لازم است هر نیروی جوانی به اهمیت نقش خودش در سازمان واقف باشد و کار خودش را به کمپین‌های ناموفق تقلیل ندهد.

مبینی اضافه می‌کند:‌ «یکی دیگر از مواردی که باید توجه کنند این است که همه فعالیت‌های تبلیغاتی، بازاریابی و برندینگ در راستای ارائه خدمات یا کالا به گروه مشتریان و کسب سود برای شرکت است. بنابراین همیشه باید تناسب منطقی بین میزان هزینه‌ای که برای فعالیت‌ها انجام می‌دهند و نتیجه‌ای که از فعالیت می‌بینند، وجود داشته باشد. در نهایت هم توصیه می‌کنم در یک شاخه خاص به طور ویژه تخصص و تجربه کسب کنند تا بتوانند مفیدتر باشند و مسیر شغلی موفق‌تری را طی کنند.»

مدیر تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ هلدینگ زر: خارج از چارچوب فکر کنید

مهسا چکنی، مدیر تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ هلدینگ زر

مهسا چکنی، مدیر تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ هلدینگ زر نیز در رابطه با اولویت‌های یان مجموعه برای سال ۱۴۰۲ می‌گوید: «ما به تازگی وارد صنعت قنادی شده‌ایم و به همین دلیل تمرکز ما در سال جدید روی معرفی برندهای جدید زرکام است.»

او ادامه می‌دهد:‌ «مهم‌ترین تغییری که در کار ما و در حوزه تبلیغات ایجاد شد، عدم فعالیت مستقیم در فضای دیجیتال مخصوصا شبکه‌های اجتماعی و‌ فضای ATL بود که با توجه به اینکه در مرحله لانچ محصولات بودیم با رویکری متفاوت و تمرکز بیشتر بر روی فعالیت‌های BTL  توانستیم بحران ایجاد شده را پشت سر بگذاریم.

چکنی با تاکید براینکه در این بازار خلاقیت حرف اول را می‌زند و همیشه لازم نیست برخلاف دیدگاه رایج برای مارکتینگ هزینه‌های هنگفتی کرد، می‌گوید: «پیشنهاد من این است که فعالان این حوزه با خلاقیت بیشتر به دنبال راه‌های بهینه برای به دست آوردن اهداف خود باشند؛ روحیه جست‌وجوگری بیشتری داشته و خارج از چهار‌چوب‌های موجود فکر کنند.»

مدیر مارکتینگ بیمه دات کام: روی هوش مصنوعی تمرکز می‌کنیم

سهیل صدیقی، مدیر مارکتینگ بیمه دات‌کام

سهیل صدیقی، مدیر مارکتینگ بیمه دات‌کام می‌گوید که اولویت‌های این مجموعه برای سال ۱۴۰۲ تا حد زیادی به اتفاقاتی که در سال گذشته رخ داد، برمی‌گردد و نمی‌توان آن را از ذهن پاک کرد. به هرحال حوادثی که پیش آمد، سبب شد تا تغییر رویکردی در تمام فعالیت‌های مارکتینگ و تبلیغات رخ بدهد و در سالی که  پیش‌رو داریم قطعا باید بسیار هوشمندانه‌تر تصمیم بگیریم.

او تاکید می‌کند: «اتفاقات شش ماهه دوم سال گذشته به ما ثابت کرد که فضای تبلیغاتی و مارکتینگ در ایران بسیار غیرقابل پیش‌بینی است؛ ما واقعا نمی‌دانیم فردا چه ابزارهایی داریم، کدام کانال‌های ما بسته است و چه محتواهایی را می‌توانیم منتشر کنیم؛ به همین دلیل شاید برنامه ریزی بلند مدت یا استراتژیک و تعیین اولویت‌ها تا پایان سال تا حدی عجیب و غیرقابل دست‌یابی باشد.»

صدیقی ادامه می‌دهد: «به همین دلیل اولویت بندی مد نظر ما این است که بتوانیم برنامه‌ریزی با مایل استون‌های صحیح داشته باشیم؛ یعنی بتوانیم در نقاطی گزارش‌گیری کرده و وضعیت را ببینیم. یکی از پارامترهایی که امسال قطعا روی آن تمرکز زیادی خواهیم داشت، تحقیقات بازار مداوم، رصد مداوم تغییرات اجتماعی و رصدی وضعیت حاکم بر کشور است که بتوانیم بهترین کانال‌ها و کم ریسک‌ترین محتواها را انتخاب کنیم».

به گفته مدیر مارکتینگ بیمه دات کام در سال گذشته این مجموعه  در چندین حوزه تبلیغاتی مانند ATL   و BTL و TTL ورود کرد؛ هرچند در مواردی محدودیت باعث شد تا برای جلوگیری از آسیب به برند این حضور کمرنگ‌تر شده یا هوشمندانه و دقیق‌تر حرکت کنند.

صدیقی می‌‌گوید:‌ «علاوه‌بر این بیمه دات کام رویکرد خودش را در سال گذشته به سمت حوزه ورزش برد و اسپانسرینگ دو باشگاه بزرگ کشور، استقلال و پرسپولیس و همچنین فدراسیون‌های ورزشی مختلف مانند فدراسیون پرورش اندام و بدن‌سازی را بر عهده گرفت؛ با این رویکرد که شاید تارگت ما و افرادی که می‌توانند مخاطبان اصلی ما باشند، در جامعه ورزشی حضور داشته باشند؛ در نتیجه برای سال ۱۴۰۲ تلاش ما این است که این دسته از فعالیت‌ها را گسترش داده و مزیت‌های جدید رقابتی خلق کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «علاوه بر اینها ما در سال گذشته در بحث هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری زیادی انجام دادیم و امسال تمرکز بیشتری روی این موضوع خواهیم کرد تا بتوانیم از این ابزار استفاده کرده تا تجربه بهتری را به کاربران خود منتقل کنیم؛ این یکی دیگر از اولویت‌های مهمی است که در تحلیل رفتار مشتریان و سایر بخش‌‌های مرتبط به ما کمک می‌کند که تارگت محور عمل کنیم چرا که امسال سالی است بسیار دقیق و فکر شده تصمیم گرفت و با توجه به شرایط نتوان بی‌مهابا در برخی از موضوعات عمل کرد.»

مدیر مارکتینگ بیمه دات کام به فعالان حوزه مارکتینگ توصیه می کند که دید خود را وسیع تر  کرده و در شرایط فعلی و حداقل برای امسال از تمرکز در یک حوزه تخصصی در مارکتینگ فاصله بگیرند یا دقیق و با بررسی و مطالعه شرایط مسیر شغلی‌شان را در یک شاخه تخصصی ادامه بدهند؛ اتفاقات سال گذشته نشان داد که افرادی که تنها یک مهارت در مارکتینگ داشتند و نیاز به آن مهارت به واسطه تغییرات اجتماعی کمرنگ شد، به سرعت نتوانستند از قابلیت دیگر خود استفاده کنند.

او ادامه می‌دهد: «توصیه دیگر من به روز کردن دانش‌ها و مهارت‌ها است. جهان رو به پیشرفت است و ما هم سوار این قطار هستیم و باید رو‌به جلو حرکت کنیم؛ یکی از اصلی‌ترین تغییراتی که در حال حاضر در دنیا در حال رخ دادن است، هوش مصنوعی است؛ باید در این حوزه بیشتر تمرکز کرد و با گسترش دانش تخصصی و بومی‌سازی، بتوان از آنها استفاده کرد.»

مدیر مارکتینگ آیتول: به نتیجه محور بودن نیاز داریم

پوریا غفاری، مدیر مارکتینگ آیتول

پوریا غفاری، مدیر مارکتینگ آیتول نیز در این رابطه براین باور است که آیتول امسال به واسطه مجموع شرایط اقتصادی و سیاسی، بیش از پیش به نتیجه‌محور بودن فرآیندها نیاز دارد.

غفاری می‌گوید: «هرچند که مشخصا تمام اقدامات و فعالیت‌های مارکتینگ نتایج کوتاه‌مدت و نرخ بازگشت سرمایه (ROI) مثبت ندارند و نخواهند داشت. (برای مثال فعالیت‌های مربوط به حوزه برند و محتوا چنین تجاربی را ایجاد کرده است)؛ با این وجود حتی اقدامات مربوط به این حوزه‌ها باید در افقی قابل سنجش وارد فاز عملیاتی شوند.»

به باور او شاید امسال، حتی بیش از سال‌های گذشته سازمان‌ها نیاز به دریافت نتایج شفاف از تیم‌های مارکتینگ خواهند داشته باشند، در غیر این صورت، طبق تجربه تاریخی می­‌توان انتظار داشت که با بروز بحران­های اقتصادی در سازمان‌ها، تیم مارکتینگ بیش و پیش از باقی بخش‌ها قربانی تعدیل نیروهای خود شود.

مدیر مارکتینگ آیتول اشاره می‌کند: «با این رویکرد، تیم‌ها نیازمند اجرای استراتژی­های سریع‌تر و گام برداشتن در مسیر داده‌محوری خواهند بود و توجه به این نکات، دقیقا رویکردی است که امسال، تیم مارکتینگ آیتول در دستور کار برنامه‌­های خود قرار داده است.»

 

پاکت
به اشتراک بگذارید:
الهه صالحی
الهه صالحی
روزنامه‌نگاری خوانده‌م و عاشق رسانه‌م؛ دی‌ام برد برای من فرصت جدیدی بود که بیشتر از دنیای جذاب مارکتینگ بدونم.
نظرات

برای ارسال نظر باید وارد شویدlogged in

puma air
puma air

چقدر عالی که تجربه دیگران را در اختیار ما گذاشتید

نقلستان
نقلستان

بسیار عالی

آژانس دیجیتال مارکتینگ هم سایت
آژانس دیجیتال مارکتینگ هم سایت

من با آقای بهداد مبینی یک مذاکره داشتک ایشون خیلی مرد شریف و خوبی هست.

پلاتین