پرفورمنس مارکتینگ پلتفرم تبلیغات آنلاین دارت ادز
یادداشت‌های متخصصین

اهمیت ویدیو مارکتینگ در سال ۱۴۰۱

تحریریه دی‌ام‌برد تحریریه دی‌ام‌برد
14 دی 1400
زمان مطالعه: 9 دقیقه
اهمیت ویدیو مارکتینگ در سال ۱۴۰۱
زمان مطالعه: 7 دقیقه

اگر یک عکس هزاران حرف برای گفتن داشته باشد، ارزش یک ویدیو چقدر است؟ این سوال، پایه‌ی اصلی استفاده از ویدیو در کمپین‌های بازاریابی است.
ویدیو مارکتینگ برای هر چیزی قابل استفاده است، از ارتباط با مشتری گرفته تا معرفی برند، محصول یا خدمات. علاوه‌بر‌این، ویدیو مارکتینگ می‌تواند به‌عنوان رسانه‌ای برای بیان تجربه‌ی مشتریان، چگونگی عملکرد، رویدادهای پخش مستقیم و محتواهای ویروسی (وایرال) استفاده شود.

ویدیو کمک می‌کند ما با مخاطبان خود در ارتباط باشیم. امروزه بازاریابی بسیاری از شرکت‌ها، برمبنای اعتماد‌سازی طراحی می‌شود. ویدیویی که در حال پخش است آنچه شما می‌گویید را با آنچه شما واقعا هستید پیوند می‌دهد و مشتریان، بدون واسطه با شما آشنا می‌شوند و برند شما را می‌شناسند.
ویدیو معدن طلای SEO است. محتوای ویدیویی کمک می‌کند بک‌لینک‌های سایت افزایش پیدا کند. همچنین، لایک و هم‌رسانی‌ها بیشتر می‌شود که می‌تواند باعث افزایش رتبه جست‌وجو شود و ترافیک بیشتری به‌سمت شما هدایت کند. اهمیت محتوای ویدیویی برای موتورهای جست‌وجو و گوگل روز‌به‌روز رو به افزایش است.

بازاریابی ویدئویی (Video Marketing) و تبلیغات ویدیویی (Video Advertising)

هرچند بازاریابی ویدیویی به‌خودی‌خود باعث افزایش تعامل کاربران و افزایش شناخت برند و محصول می‌شود، ولی نباید از تبلیغات ویدیویی هم غافل شد.
شاید این‌طور به نظر برسد که بازاریابی ویدیویی و تبلیغات ویدیویی تفاوتی باهم ندارند و اکثراً در بین دیجیتال‌مارکترها به‌صورت یکسان استفاده می‌شوند، ولی درحقیقت همانند سایر حوزه‌های تبلیغاتی، این دو هم یکسان نیستند. تفاوت‌هایی که درمورد دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال ادورتایزینگ وجود دارد، درمورد تبلیغات ویدیویی هم صادق است.

بخوانید  با این ۷ ترفند بازاریابی ویدیویی، به صفحه اول گوگل برسید

تفاوت بازاریابی ویدیویی و تبلیغات ویدیویی؟

در اینجا به سه تفاوت مشهود (ظاهری) این دو اشاره می‌کنم.

طول/فرمت

اولین مورد قابل مشاهده، مدت‌زمان تبلیغات ویدیویی است. متوسط زمان یک تبلیغ ویدیویی حدود ۱۵ تا ۳۰ ثانیه است. البته در رسانه‌های مختلف ممکن است این زمان متغیر باشد. تبلیغات تجاری تلویزیون ممکن است کمی طولانی‌تر باشد یا در میان سریال از ویدیوهای کوتاه‌تر استفاده شود. تبلیغات ویدیویی در تلگرام یا اینستاگرام گاهی ۲ تا ۳ دقیقه زمان دارند و تبلیغات آپارات یا یوتیوب حدود ۱۰ تا ۳۰ ثانیه هستند. درعوض، یک محتوای ویدیویی که در کانال یا سایت قرار می‌گیرد، گاهی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دارد.

کیفیت ساخت

دومین مورد، کیفیت ساخت تبلیغ ویدیویی است. شما می‌توانید با یک موبایل و یا دوربین ساده محتوای آموزشی یا توضیحی خود را ایجاد کنید. می‌توانید با چند اسکرین‌شات، نحوه‌ی کار و راهنمای خود را تهیه کنید یا ارائه‌ی خودتان را تبدیل به ویدیو کنید؛ ولی برای یک تبلیغ ویدیویی نمی‌توان از این ابزارها و آزادی عمل استفاده کرد.

چیزی که از یک تبلیغ ویدیویی انتظار می‌رود، بالاترین کیفیت در ساخت تبلیغ است. چه یک ویدیوی واقعی، چه انیمیشن یا موشن‌گرافیک باشد، برای ساخت یک تبلیغ ویدیویی بهتر است از ابزارهای مناسب و افراد حرفه‌ای کمک بگیرید. (معرفی نرم‌افزارهای رایگان ویرایش ویدیو)
اگر برای تبلیغات ویدیویی هزینه می‌کنید، باید قسمتی از این هزینه را صرف تولید خود ویدیو کنید. گاهی تأثیر یک ویدیوی خوب و باکیفیت، از رسانه‌ای که تبلیغ شما در آن پخش می‌شود بیشتر است.

بخوانید  بهترین ترفندهای افزایش بازدید در آپارات

هدف

بالاخره مهم‌ترین تفاوت بین بازاریابی ویدیویی و تبلیغات ویدیویی، هدف از ساخت ویدیو است.
به‌طور مشخص، هدف از ساخت تبلیغ، فروش است. پس، صرف‌نظر از این‌که کدام نوع از محتوای ویدیویی را تولید می‌کنید، نگاه تبلیغاتی باید به‌سمت افزایش فروش باشد حتی اگر یک ویدیوی برندینگ درست می‌کنید.
در عوض، محتوای ویدیویی در بازاریابی کمی ظریف‌تر است. محتوای ویدیویی می‌تواند درمورد آموزش، نحوه‌ی استفاده، اطلاع‌رسانی، الهام‌بخشیدن و… باشد.

حالا که تفاوت یک تبلیغ ویدیویی را ذکر کردیم، شاید بد نباشد به ویژگی‌های یک تبلیغ ویدیویی خوب هم اشاره کنیم.

ساخت یک تبلیغ ویدیویی تأثیرگذار

  • برای سرگرم‌ نگه داشتن مخاطب، بهترین مدت زمان ویدیو ۱۰ تا ۳۰ ثانیه است.
  • ویدیو را برای مشتریان خود سفارشی کنید.
  • نظرات و دغدغه‌های مشتریان، جایی که آن‌جا تبلیغ را می‌بینند و چیزی را که انتظار دارند ببینند، در ویدیوی خود لحاظ کنید. حتی موارد تکنیکال مانند اینکه تبلیغ قرار است در موبایل، تلوزیون یا … دیده شود را لحاظ کنید.
  • احساسات مشتریان را تحریک کنید. به‌بیان‌دیگر، داستان تعریف کنید، داستانی که شامل شروع، اوج و خاتمه باشد. این داستان‌گویی به یک ویدیو ختم نمی‌شود و می‌توانید یک خط داستانی کلی را در تمام انواع ویدیوها دنبال کنید.
  • با فراخوان یک عمل (call to action) خاتمه دهید. همواره در نظر بگیرید که مشتریان چطور می‌توانند ارتباط و تعامل خود را با شما حفظ کنند. یک دکمه که به سایت متصل است، نمایش لوگوی برند یا محصول، کد تخفیف یا شماره‌ تماس از نمونه‌های call to action است.

انواع محتواهای ویدیویی

  • ویدیوی دمو: ویدیوهای دمو از نحوه‌ی کار محصول یا سرویس تولید می‌شوند.
  • ویدیوی برند: ویدیو از یک کمپین که غالبا اهداف بلندمدت، ماموریت یا دورنمای برند را نمایش می‌دهد.
  • ویدیوی رویداد: ویدیویی که برای پوشش یک رویداد از برند تهیه می‌شود.
  • ویدیوی متخصصان: ویدیویی که از مصاحبه با متخصصان یا مدیران ارشد کسب‌و‌کار تهیه می‌شود، در جهت تسهیم دانش، کسب اعتماد و یا نظراتی که معمولا در جلوی دوربین نمی‌توان گفت استفاده می‌شود.
  • ویدیوهای آموزشی یا چگونه: این ویدیوها برای نشان‌دادن نحوه‌ی عملکرد یا آموزش سرویس‌ها و محصولات جدید تولید می‌شوند.
  • ویدیوهای توصیفی: این ویدیوها به مخاطبان کمک می‌کند دلیل ارائه‌ی سرویس و خدمات و اینکه چگونه می‌توانند به آن‌ها کمک کنند، درک کنند.
  • case study یا تست‌های انجام‌شده: در این ویدیوها تجربه‌های کاربران یا موارد موفق استفاده از سرویس، نمایش داده می‌شود.
  • ویدیوهای زنده: ویدیوهایی از پشت صحنه‌ی کار شرکت یا کارخانه (تولید)، یا رویدادهای در حال برگزاری، برای کاربران بسیار جذاب‌تر از ویدیوهای ضبط شده است.ویدیو مارکتینگ

انواع تبلیغات ویدئویی

همان‌طور که اشاره شد، ایجاد ویدیو به‌خودی‌خود باعث افزایش نرخ تبدیل، توجه و آگاهی از برند (brand awareness) در میان کاربران می‌شود، ولی این همیشه کافی نیست و نیاز به انتشار ویدیو در محیط‌های خارج از سایت و رسانه‌ خود داریم. اینجاست که بازاریابی ویدیویی تبدیل به تبلیغات ویدیویی می‌شود.
حالا که با انواع محتواهای ویدیویی و ساختار یک تبلیغ ویدیویی مناسب آشنا شدیم، می‌رسیم به مهم‌ترین بخش تبلیغات ویدئویی، یعنی نحوه و انواع تبلیغات ویدئویی که تولید می‌شود.
شما می‌توانید محتواهای مختلف را در پلتفرم‌های مختلف استفاده کنید، ولی هر کدام تاثیر و نتیجه‌ی متفاوتی خواهند داشت. تبلیغی که برای تلویزیون ساخته شده است شاید بتوان در شبکه‌های اجتماعی هم استفاده کرد، ولی قطعا نتیجه و بازخورد متفاوتی خواهد داشت

بخوانید  هشتمین رویداد تخصصی DM talk اسفند ۱۴۰۰ برگزار می‌شود!

تبلیغات همسان

احتمالا اسم تبلیغات همسان را در تبلیغات کلیکی شنیده‌اید. تبلیغات همسان ویدیویی نیز محتواهایی ویدیویی هستند که با فرمت پلتفرمی که در آن بارگذاری می‌شوند یکسان‌اند. برای مثال، تبلیغ همسان ویدیویی فیس‌بوک، با استایل و فرمت و صدای این پلتفرم تولید می‌شود. این ویدیو‌ها شبیه سایر ویدیوهای پلتفرم هستند و مستقیما روی پلتفرم آپلود می‌شوند، نه روی سرور دیگری. ویدئوی دموی محصول که در سایت‌های مرتبط، مثل سایر ویدیوها ولی توسط خود کمپانی تولید شده نیز، از همین دسته است.

تبلیغات یوتیوب یا آپارات

پلتفرم‌های اشتراک ویدیو یکی از مهم‌ترین راه‌های تبلیغ و انتشار تبلیغات ویدیویی هستند.
در تبلیغات ویدئویی، یوتیوب با بیش از چند میلیارد کاربر (که چند میلیون کاربر ایرانی هم در بین آن‌ها هستند) حرف اول را می‌زند. ولی اگر واقعاً به دنبال کاربران ایرانی باشیم، نباید گزینه‌ی آپارات را کنار گذاشت.
آپارات با داشتن بیش از ۶۰ میلیون کاربر یکتا در ماه، عملا به رسانه‌ای عمومی تبدیل شده است و تقریباً هر ایرانی‌ که به اینترنت دسترسی دارد، هر ماه حداقل یک بار به آپارات سرمی‌زند.
قطعاً جایگاه سایت آپارات، بزرگ‌ترین پلتفرم اشتراک ویدیوی فارسی با بیش از ۶۰ میلیون کاربر یکتای ماهانه، در انتشار و تبلیغات ویدیویی انکارناپذیر است. در کنار آپارات می‌توان به تبلیغات تلگرام و اینستاگرام در فضای شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات ویدیویی تپسل در حوزه‌ی اپلیکیشن‌ها و نصب برنامه‌ها اشاره کرد.

با توجه به این‌که چه ویدیویی در حوزه‌های هشت‌گانه ویدئومارکتینگ تولید کرده‌اید، از ابزارهای مختلف می‌توان در افزایش نرخ تعامل و بازدید آن استفاده کرد.
انواع تبلیغات پیش از ویدیو (pre-roll) و میانه ویدیو (Mid-roll) با قابلیت اسکیپ و تروویو در آپارات قابل انجام است. تبلیغ تروویو به این معناست که شما فقط به ازای تماشای ویدیو تا ثانیه‌ی خاص، هزینه پرداخت می‌کنید. این نوع تبلیغ ویدیویی بهترین شیوه برای برندینگ و افزایش تعامل کاربران است.

بخوانید  تحلیل دی‌ام برد (Product Review) از سرویس تبلیغاتی جدید آپارات

محتوای تولیدشده توسط کاربر

محتوای تولید شده توسط کاربر یا به‌ اختصار UGC، بخصوص برای برندهای شناخته‌شده، بسیار تأثیرگذار است. (درباره UGC بخوانید)
محتواهای تولید‌شده توسط کاربران ده برابر بیشتر از محتوای تولید‌شده توسط خود برند‌ها دیده می‌شود. ویدئوهایی که کاربران از تجربه‌ی استفاده یا احساس خود در هنگام استفاده از محصول تولید کرده‌اند، نمونه‌ای از این محتواهاست.

ویدیوهای اینفلوئنسرها

نوع دیگر ویدیوهای تبلیغاتی که می‌توان آن‌ها را به‌نوعی ویدیوهای UGC و همسان دانست، ویدیوهایی هستند که توسط اینفلوئنسرها تولید می‌شوند. این ویدیوها تأثیر زیادی در آگاهی از برند و جذب مستقیم مشتری دارند.
اینفلوئنسرها افرادی هستند که در حوزه‌های مختلف مانند زیبایی، ورزش، آموزش، طراحی و دیگر گروه‌ها تأثیرگذار هستند و دنبال‌کنندگان آن‌ها به پیشنهادهای آن‌ها توجه می‌کنند. (پیرامون اینفلوئنسر مارکتینگ بخوانید)

بخوانید  چرا پلتفرم‌های اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران شکست می‌خورند؟!

تبلیغات ویدیویی شبکه‌های اجتماعی

اهمیت شبکه‌های اجتماعی باعث شده این نوع تبلیغات ویدیویی را در دسته‌بندی جداگانه‌ای قرار دهیم. طبیعتاً این تبلیغات باید برای این پلتفرم‌ها همسان باشند، ولی خصوصیات ویدیوهای شبکه‌های اجتماعی کاملاً متفاوت است. در حال حاضر، بیشترین استفاده و حضور کاربران ایرانی در اینستاگرام و تلگرام است. اهمیت و توجه به ساختار متفاوت هر شبکه‌ی اجتماعی و پلتفرم، برای ساخت تبلیغ و استفاده از ظرفیت‌های متفاوت هریک بسیار مهم است.
مانند هر کمپین تبلیغاتی دیگر، تعیین استراتژی درست، ساخت مناسب و تعیین اهداف، در تبلیغات ویدئویی هم مهم است.

توجه کنید که تبلیغات اینفلوئنسری فقط به شبکه‌های اجتماعی محدود نمی‌شود. در حال حاضر بسیاری از اینفلوئنسرها در یوتیوب یا آپارات مشغول به فعالیت هستند و در کانال‌های اختصاصی خود ویدیو آپلود می‌کنند. از طرف دیگر، تبلیغات شبکه‌های اجتماعی هم فقط منحصر به اینفلوئنسرها نیست و قالب‌های متفاوت محتواهای ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی قابل انتشار است.

پیش‌بینی می‌شود که نزدیک به ۸۰ درصد ترافیک بین‌الملل اینترنت مربوط به تماشای ویدیو باشد. همین‌طور براساس گزارش فوربس، حدود ۳۵ درصد کل هزینه تبلیغات فضای آنلاین، صرف تبلیغات ویدیویی می‌شود.

میزان تعامل مشتریان با تبلیغات ویدیویی بیشتر از هر رسانه‌ی دیگری است. حدود ۸۰ درصد از خریداران اینترنتی اذعان داشته‌اند که ویدیوی تبلیغاتی یا معرفی محصولی که دیده‌اند، نقش اساسی در انتخاب آن‌ها داشته است. با این اوصاف و با آینده‌ پیش روی صنعت تبلیغات و دنیای بازاریابی، توجه به محتوای ویدیویی در تبلیغات ویدیویی کاملاً آشکار است و داشتن استراتژی درست و بلندمدت برای تولید محتوای ویدیویی، برای تمامی کسب‌و‌کارها نوعی ضرورت است.

بخوانید  13 نکته تجربی که در تحقیقات بازاریابی باید رعایت کنید! به قلم مدیر مارکتینگ دکترساینا

پاکت
به اشتراک بگذارید:
تحریریه دی‌ام‌برد
تحریریه دی‌ام‌برد
نظرات

برای ارسال نظر باید وارد شویدlogged in

پلاتین