پرفورمنس مارکتینگ پلتفرم تبلیغات آنلاین دارت ادز
رپورتاژ

۵ نکته مهم که قبل از خرید کارت گرافیک بهتر است بدانید

تحریریه دی‌ام‌برد تحریریه دی‌ام‌برد
20 اسفند 1402
زمان مطالعه: 6 دقیقه
۵ نکته مهم که قبل از خرید کارت گرافیک بهتر است بدانید
زمان مطالعه: 5 دقیقه

کارت گرافیک یا GPU، یکی از هیجان‌انگیزترین قطعات در هر کامپیوتری است. در کنار پردازنده مرکزی، کارت گرافیک شما معمولا بیشترین تاثیر را در عملکرد و سرعت سیستم‌تان خواهد داشت. همین مسئله باعث شده تا خرید کارت گرافیک پروسه مهمی باشد. خصوصا با توجه به اینکه قیمت کارت گرافیک در سال 2024 سر به فلک کشیده است.

بازار GPU گزینه‌های زیادی را در اختیار خریداران قرار می‌دهد. این مهم فارغ از بودجه و نیازهای شما است. چه به دنبال یک کارت گرافیک بسیار ارزان برای انجام امور روزمره باشید و چه یک غول سخت‌افزاری که از پس سنگین‌ترین بازی‌های روز برمی‌آید، گزینه‌های زیادی برای شما روی میز هستند. در این مقاله، کارشناسان ما در آی تی هوم راهنمایی جامع در زمینه خرید کارت گرافیک را برای شما جمع‌آوری کرده‌اند تا بتوانید بهترین GPU براساس نیازهایتان را انتخاب کنید.

برند خود را انتخاب کنید

GPUها معمولا به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ مجزا و یکپارچه. GPUهای یکپارچه بخشی از پردازنده مرکزی (CPU) هستند و معمولا از قدرت بسیار کمتری برخوردارند. البته بعضا پردازنده‌هایی با کارت گرافیک یکپارچه قدرتمند هم پیدا می‌شود. اما اگر در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالا هدف شما یک کارت گرافیک مجزا یا همان dGPU است. برخلاف GPU یکپارچه، کارت گرافیک مجزا قطعه جداگانه‌ای است که می‌توانید در کامپیوتر خود نصب یا در برخی لپ تاپ‌ها پیدا کنید.

  1. Nvidia
  2. AMD
  3. Intel

در این قسمت بازار، سه شرکت مشهور در حال تولید کارت گرافیک هستند؛ اینتل، AMD و انویدیا. AMD و انویدیا در حال حاضر طیف وسیعی از کارت‌های گرافیک را در کاتالوگ خود دارند، اما گزینه‌های شرکت اینتل بسیار محدودتر است. همچنین این شرکت‌ها لایسنس تولید GPUهای خود را به شرکت‌های متفاوتی می‌دهند، به همین سبب است که شاهد کارت گرافیک ایسوس یا کارت گرافیک گیگابایت در بازار GPU هستیم. فارغ از سازنده، تنوع کارت گرافیک‌ها در زمینه عملکرد، قیمت و ارزش خرید زیاد است. شما می‌توانید انواعی از کارت گرافیک‌ها از سازندگان مختلف را در آی تی هوم : ithome.ir پیدا کنید.

انتخاب بین انویدیا، AMD یا اینتل صرفا به اینکه از کدام برند بیشتر خوشتان می‌آید بستگی ندارد. GPUهای این شرکت اساسا از نظر معماری تفاوت‌های زیادی دارند. همچنین هر کدام از این سازنده، برنامه‌ها و نرم‌افزارهای متفاوتی را برای پشتیبانی از GPUهای خود طراحی کرده‌اند.

رزولوشن هدف خود را مشخص کنید

اگر یک گیمر هستید، یکی از عوامل تاثیرگذار روی خرید کارت گرافیک شما این است که قصد بازی در چه رزولوشنی را دارید. هم برای کار و هم برای سرگرمی، رفتن از رزولوشن 1080p به 1440p تاثیر قابل توجه‌ای دارد. ارتقا به 4K حتی از آن هم سنگین‌تر است.

  • Full HD, FHD / 1920 x 1080
  • 2K, Quad HD, QHD / 2560 x 1440
  • 4K, Ultra HD / 3840 x 2160

رزولوشن صفحه نمایش هم عامل مهمی است که به هنگام خرید کارت گرافیک باید در نظر داشته باشید. فرض کنید که یک کارت گرافیک مناسب 1440p مثل Nvidia GeForce RTX 4070 Ti را خریده‌اید تا از آن برای گیمینگ استفاده کنید. در صورتی که یک مانیتور مناسب برای آن را نخرید، اساسا دارید بخشی از پتانسیل قدرت GPU خود را هدر می‌دهید.

این مهم برای رفرش ریت مانیتور هم صدق می‌کند. اگر کارت گرافیکی را دارید که توانایی اجرای بازی‌ها با نرخ فریم بالاتر از 60 فریم بر ثانیه را دارد، پس خرید مانیتوری با رفرش ریت 144 هرتز یا بالاتر معقول است. طبیعی است که ترکیب یک مانیتور رده‌بالا با یک GPU اقتصادی هم خیلی عقلانی نیست. چرا که در آن حالت کارت گرافیک شما قدرت کافی برای ارائه تصاویر مناسب به یک مانیتور گران‌قیمت را ندارد.

بودجه

تمام زرق و برق GPUهای متفاوت تا زمانی جذاب هستند که قیمت آن GPU با بودجه شما متناسب باشد. اکثر ما با محدودیت‌های مالی طرف هستیم و اینکه بودجه ساخت PC خود را چگونه برای قطعات مختلف تقسیم می‌کنید، تاثیر بسزایی در عملکرد آن در آینده دارد.

ممکن است که استراتژی شما، خرید بهترین GPU ممکن و سپس خرید قطعات ارزان برای سایر بخش‌های سیستم باشد. اما بهتر است که رویکرد متعادل‌تری داشته باشید و یک پردازنده خوب را با یک کارت گرافیک میان‌رده ترکیب کنید. همچنین سعی نکنید که در زمینه‌هایی مثل پاور و کولینگ در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. در نهایت کامپیوتر شما به اندازه ضعیف‌ترین قطعه آن، قوی است.

مصرف انرژی

کارت گرافیک‌های مدرن، انرژی زیادی را مصرف می‌کنند. به همین سبب مهم است که مطمئن شوید کامپیوتر شما، آمادگی برق‌رسانی به تمام قطعات درون خود را دارد. اینجا است که منبع تغذیه برق یا PSU وارد معادله می‌شود.

PSU یکی از قطعاتی است که به هنگام ساخت PC به آن توجه زیادی نمی‌شود. اما داشتن یک پاور ضعیف می‌تواند مشکلات متعددی را برای شما ایجاد کند. پاور ضعیف می‌تواند منجر به عملکرد ضعیف، کرش کردن سیستم یا حتی سوختن دائمی قطعات شود. به همین سبب مهم است که پیش از خرید PSU، تحقیقات لازم را انجام داده و یک گزینه مطمئن را انتخاب کنید. سازندگان کارت گرافیک میزان انرژی مصرفی آن و همچنین PSU پیشنهادی را مشخص می‌کنند.

مقدار VRAM

اگر گیمری هستید که به دنبال یک GPU خوب برای چند سال آینده می‌گردد، مقدار VRAM یکی از مشخصاتی است که باید به آن توجه کنید. VRAM همان حافظه موجود در کارت گرافیک است و GPU از این حافظه برای ذخیره‌سازی و دسترسی سریع به داده‌های مربوط به گرافیک استفاده می‌کند. مقدار VRAM تاثیر بسزایی در عملکرد کارت گرافیک شما خواهد داشت. VRAM داده‌هایی مثل بافت‌ها، شیدرها و سایر داده‌های ضروری برای رندر کردن تصاویر، ویدیوها و مدل‌های سه‌بعدی را در خود ذخیره می‌کند.

به همین خاطر است که به شما خرید کارتی مثل RTX 4060 Ti را توصیه نمی‌کنیم. در حالی که این کارت گرافیک در نوع خود بد نیست، اما 4060 Ti تنها از 8 گیگابایت حافظه VRAM با یک باس حافظه 128-بیتی برخوردار است. این مقدار VRAM برای توجیه کردن قیمت این کارت گرافیک کافی نیست. خرید کارت‌هایی که VRAM بیشتری دارند، انتخاب عاقلانه‌تری است. حتی RTX 4070 هم 12 گیگابایت VRAM دارد. کارت‌های AMD زیادی هم با VRAM بیشتر پیدا می‌شوند. برای مثال کارت RX 6800 XT شانزده گیگابایت VRAM دارد.

جمع‌بندی

در نهایت، بهتر است به جای انتخاب GPU براساس برند، مشخص کنید که به دنبال چه مقدار قدرت و چه ویژگی‌هایی هستید و حاضر به پرداخت چه هزینه‌ای می‌باشید.

اگر به دنبال بهترین عملکرد ممکن هستید و پول برای شما مهم نیست، انویدیا هنوز هم بهترین گزینه است. اما اگر به دنبال ترکیبی از قدرت و قیمت مناسب می‌گردید، AMD گزینه‌های مناسب زیادی دارد. البته همه چیز به این سادگی نیست. چرا که اگر می‌خواهید فناوری DLSS 3 انویدیا را امتحان کنید و بودجه محدودی دارید، باید به سراغ کارت‌هایی مثل RTX 4060 یا RTX 4060 Ti بروید. اینتل در حال حاضر فقط به درد سیستم‌های اقتصادی‌تر می‌خورد.

در نهایت باید گفت که اکثر یا حتی شاید تمام GPUهای مدرن از دو نسل گذشته، توانایی اجرای بازی‌های امروزی تا حد قابل قبولی را دارند. ارزان‌ترین گزینه‌ها نیازمند فداکاری‌های زیادی در زمینه تنظیمات گرافیکی هستند، اما هنوز هم کار شما را راه می‌اندازند. برای راهنمایی بیشتر در زمینه خرید کارت گرافیک هم می‌توانید با کارشناسان ما در آی تی هوم تماس بگیرید.

پاکت
به اشتراک بگذارید:
تحریریه دی‌ام‌برد
تحریریه دی‌ام‌برد
نظرات

برای ارسال نظر باید وارد شویدlogged in

پلاتین